Alfred

Ik ben dus Alfred Baaij. Ik ben geboren in Breda, op 1 februari 1968, aan de Nieuwstraat 12.
Mijn vader was Joop Baaij (Johannes Jacob Baaij). Hij is geboren op 31 oktober 1940 in Breda.
Mijn moeder was Annie Huijbregts (Anna Johanna Dimphna Catharina Huijbregts). Zij is geboren op 23 juni 1944 in Breda.

Mijn vader is in Breda gaan werken, bij Backer Rube.
Naar, voor zover ik weet, technisch tekenaar, maar er zullen vast wel broers zijn, of zijn oudere zus, die precies weten wat mijn vader deed in Breda.
Mijn ouders zijn volgens mij eind 1969 verhuisd naar Vlissingen. De reden waarom, is ons nooit geheel duidelijk gemaakt, toen we nog jong waren. Op latere leeftijd is dit wel naar boven gekomen, maar dat laat ik even in het midden.

Zoals gezegd, ergens eind 1969, misschien begin 1970, woonden wij in Vlissingen. Mijn vader werkte voor toen nog het RVS-concern, wat staat voor Rijn-Schelde-Verolme. Later is RVS opgesplitst, en werkte mijn vader voor Koninklijke Maatschappij “de Schelde”. KMS. Daar was hij in het begin technisch tekenaar. En na behoorlijk wat studie-uren opgegroeid naar afdelingschef en verder.
Mijn ouders zijn inmiddels beiden overleden. Mijn vader overleed vrij plotseling, op 30-12-2006. Mijn moeder is overleden op 1 juni 2019.

Eerst maar eens even terug naar Breda. Daar heb ik dus helemaal geen herinneringen aan. Althans niet van de periode geboorte tot aan verhuizing naar Vlissingen. Wat ik mij heb laten vertellen, is dat wij woonden in de Nieuwstraat 12, en dat dit boven een apotheek was, maar als iemand dit leest en mij andere informatie kan verschaffen, zal ik dit aanpassen. Ook is mij verteld dat wij woonden tegenover een lampenwinkel Blom, genaamd. Ook hiervoor geldt als iemand andere informatie heeft, dan graag laten weten.

Zoals gezegd zijn we ergens eind 1969 / begin 1970 verhuisd naar Vlissingen. Daar heb ik nog een jaar kunnen genieten van mijn ouders alleen, omdat er toen nog geen broer was. Mijn broer John is geboren op 6 mei 1971 in het Bethesda ziekenhuis in Vlissingen. In februari 1972 was het voor mij tijd om naar de kleuterschool te gaan. Dit was ook in Vlissingen, namelijk Kleuterschool de Kloek. Daar heb ik twee jaar doorgebracht en daarna kwam ik terecht op de katholieke basisschool St. Jozef.

Geef een antwoord